fb

Suplimente culturism


Sportivii de performanta sunt persoane active si corpul lor este supus la efort fizic si antrenamente riguroase zilnice. Alimentatia joaca un rol importanta in viata de zi cu zi a acestora.

Alimentatia sportivilor trebuie sa fie diversificata, foarte bogata in proteine si surse benefice pentru intretinerea muschilor dar si pentru forta si putere de lucru. Daca alimentele care sunt introduse in dieta zilnica nu ofera destule surse de proteine, minerale si vitamine, un mare ajutor si sprijin ofera suplimentele alimentare create special pentru culturism si pentru persoanele active care iubesc sportul.

De-a lungul anilor s-a muncit mult pentru a realiza suplimente pentru culturism de calitate excelenta. Astazi sportivii pot avea mare incredere si sprijin, mai ales in suplimentele nutritive care sunt realizate pe baza naturala animala si vegetala. Acestea sunt bogate in proteine, aminoacizi, vitamine si minerale, toate acestea fiind un arsenal important, esential si de nelipsit din organismul uman.


Suplimente Culturism pe baza de Proteine

Suplimentele nutritive pentru culturisti sunt imbogatite cu proteine care sunt importante pentru cresterea masei musculare si pentru recuperarea tesutului muscular care a fost supus la exerciti fizice intense in timpul antrenamentelor si a competitilor. Producatorii au realizat diferite tipuri de suplimentele nutritive pentru fiecare nevoie sub diverse forme.

Albusul de ou este un fel de "super" sursa de proteina pura. Nu contine nici o urma de grasimi sau colesterol si este 100% biodisponibil, adica proteina pura din aceasta este absorbita in sufucienta cantitate si suficient de repede incat albusul de ou poate fi numit sursa perfecta de proteine.

Insa conteaza si cum este administrat albusul de ou pentru ca sa profitam pe deplin de proprietatile acestuia. Albusul crud, din oul proaspat spart, nu este deloc recomandat deoarece avidinul, care se gaseste in albusul de ou crud, blocheaza absorbtia de vitamina B6 , cauzand un deficit de vitamine, astfel ca pentru neutralizarea avidinului trebuie “fiert oul”. Insa prin fierbere se distruge proteina care chiar ne intereseaza. Asadar cea mai buna metoda de a consuma albusul de ou este pasteurizat. Prin pasteurizare se ucid bacteriile daunatoare si se neutralizeaza avidinul insa proteina se pastreaza intacta.

Se poate gasi in comert si albus de ou sub forma de pulbere, ca supliment alimentar, insa acestea sunt de obicei biodisponibile doar in masura de 70-80%. Acestea sprijina cresterea masei musculare pentru doar 2-3 ore, fata de albusul de ou pasteurizat care ajuta la cresterea masei musculare pentru 4 - 5 ore.

Cele mai bune suplimente pe baza de albus de ou sunt realizate natural fara adaosuri. Pot fi folosite in orice moment al zilei ca bautura, gustul albusului de ou fiind unul neutru, se pot combina foarte bine cu fructe sau condimente.


140,00 lei
170,00 lei

Suplimentele pe baza de zer sunt de asemenea o sursa bogata in proteine. Si acestea sunt realizate pe baza naturala. Suplimentele pe baza de zer sunt bogate in aminoacizi BCAA care sunt benefici pentru recuperarea si refacerea tesutului muscular.

Suplimentele nutritive pe baza de acizi grasi, Omega 3 sunt realizate din ulei de peste. Corpul uman are nevoie si de diferite tipuri de grasimi. Acestea sunt benefice pentru sistemul imunitar, pentru functionarea si sanatatea inimii, regleaza colesterolul, creste rata metabolica si sustine cresterea masei musculare.

Suplimentele nutritive au un rol cheie in alimentatia sportivilor de performanta si pot face diferenta dintre victorie si esec intr-o competitie.